Anna Hauffman

Veckans barnmatstips – det ska vara enkelt

Idag tipsar jag om en rätt som med enkla medel går att servera pureéad till den allra minsta likväl som till dig själv. 

nnnnnn

Kokt torsk med kokt potatis/mos och Sandefjordsås

nnnnnn

(En barnportion)

nnnnnn

En portion Torsk eller Kolja

nnnnnn

En potatis

nnnnnn

Purjolök

nnnnnn

2msk Créme fraiche

nnnnnn

1dl Grädde

nnnnnn

100g Smör

nnnnnn

Limejuice

nnnn

Gröna ärter

nnnnnn

1/2 dl valfri buljong (enklast är att ta av någon färdig som ändå finns hemma)

nnnnnn

Börja med att koka potatisen. Ju mindre bitar du skär den i ju snabbare går det. 

nnnnnn

Sätt såsen. Värm upp grädden och créme fraichen, tillsätt sedan smöret. Låt dom smälta ihop. Det får inte koka! Smaka av såsen med buljongen och en skvätt limejuice. Jag personligen valde att reda såsen.

nnnn

Värm ärterna.

nnnnnn

Hur man kokar fisken. I vanliga fall brukar jag göra ett vattenbad och koka den. Men idag testade jag att tillaga den i mikron. (eftersom att jag fick det som tips av en vän som också lagar mycket mat)

nnnnnn

Jag gjorde såhär: tog en vanlig tallrik, kryddade med lite vitpeppar, skivade på purjolök och sen förslöt jag plast runt om. Full effekt på 1,5 minut och fisken var perfekt! 

nnnnnn

Kommer absolut att laga fisk i mikro igen! 

Denna rätten kan du välja att servera till den minsta om: du gör ett potatismos och mosar fisken. Du har sedan tidigare kanske redan gjort en ärtpuré?

Efter hand som barnen växer kan man servera gaffel mosad potatis, vanliga ärter och vanlig mosad/delad fisk. 

En väldigt snäll rätt att jobba med som är utsökt för hela familjen!

Skapa en blogg på Vimedbarn.se du också, klicka här! Och du har väl inte missat topplistorna, klicka här!
Kommentarer

Lämna ett svar

Läs mer om hur vi behandlar personuppgifter i vår integritetspolicy.
stats