Anna Hauffman

Veckans barnmats tips – det ska var enkelt!

Hemmagjorda fiskbullar/burgare.

(eller havets Wallenbergare barnversion)

nnnnnn

Passar redan från starten när man börjar ge smakportioner likväl som till äldre barn.

nnnnnnnnnn

nnnnnnnnnn

En bit lax

nnnnnnnnnn

En bit kolja eller torsk

nnnnnnnnnn

Något jag tycker är smidigt att ha i frysen när jag ska laga mat till Annabelle är portionsförpackade fiskbitar som man kan plocka fram efter hand. Men om du ändå gör fiskbullar gör en dubbel portion och frys in.

nnnnnnnnnn

Lägg den tinade eller färska fisken i en mixer.

nnnnnnnnnn

Tillsätt Dill fryst eller färsk

nnnnnnnnnn

En skvätt grädde

nnnnnnnnnn

Ett ägg

nnnnnnnnnn

En nypa vitpeppar

nnnnnnnnnn

Blanda alla ingredienser i en mixer.

Klicka ut lämplig storlek på bullarna i sjudande vatten som du kan ha smaksatt med exempelvis lagerblad och torkad persilja. 

Koka i sju-tio minuter (tills burgarna är genomkokta)

Låt svalna.

Reducera ner vattenmängden och använd som fiskfond till en vitsås. (alternativ en liknande Sandefjordsås så får du med det extra fettet i smöret)

Om du vill ha färdiga portioner i frysen så rekommenderar jag att göra ett potatismos och portionera ihop Fiskbullar, fisksås och potatismos. Tillsätt gärna gröna ärtor.

Väldigt populärt hemma hos oss. Om du har en liten som kanske vill ha något mer tuggbart kan du koka vanlig potatis och tärna upp istället för moset.

Lycka till!

Skapa en blogg på Vimedbarn.se du också, klicka här! Och du har väl inte missat topplistorna, klicka här!
Kommentarer

Lämna ett svar

Läs mer om hur vi behandlar personuppgifter i vår integritetspolicy.
stats