Hemmagjorda fiskbullar/burgare.
(eller havets Wallenbergare barnversion)
nnnnnn
Passar redan från starten när man börjar ge smakportioner likväl som till äldre barn.
nnnnnnnnnn
nnnnnnnnnn
En bit lax
nnnnnnnnnn
En bit kolja eller torsk
nnnnnnnnnn
Något jag tycker är smidigt att ha i frysen när jag ska laga mat till Annabelle är portionsförpackade fiskbitar som man kan plocka fram efter hand. Men om du ändå gör fiskbullar gör en dubbel portion och frys in.
nnnnnnnnnn
Lägg den tinade eller färska fisken i en mixer.
nnnnnnnnnn
Tillsätt Dill fryst eller färsk
nnnnnnnnnn
En skvätt grädde
nnnnnnnnnn
Ett ägg
nnnnnnnnnn
En nypa vitpeppar
nnnnnnnnnn
Blanda alla ingredienser i en mixer.
Klicka ut lämplig storlek på bullarna i sjudande vatten som du kan ha smaksatt med exempelvis lagerblad och torkad persilja.
Koka i sju-tio minuter (tills burgarna är genomkokta)
Låt svalna.
Reducera ner vattenmängden och använd som fiskfond till en vitsås. (alternativ en liknande Sandefjordsås så får du med det extra fettet i smöret)
Om du vill ha färdiga portioner i frysen så rekommenderar jag att göra ett potatismos och portionera ihop Fiskbullar, fisksås och potatismos. Tillsätt gärna gröna ärtor.
Väldigt populärt hemma hos oss. Om du har en liten som kanske vill ha något mer tuggbart kan du koka vanlig potatis och tärna upp istället för moset.
Lycka till!
Senaste kommentarer