Anna Hauffman

Målsättning och en hel del -Ahaa-upplevelser

Hej allihopa! Tänkte jag skulle förklara lite om mina steg och berätta om mina senaste köp. Med andra ord ge er lite läsning i junisolen!

Sist jag körde en stegräknarutmaning så var 12000 steg nästan pinsamt lite. Det var en vilodag. Ett lunch pass.

Jo jag ska förklara lite snabbt.

Jag är i grund och botten servitris. Vi går konstant. Minutrarna vi spenderar sittandes är sällsynta. Så när vi gör våra -långpannor- blir det många många steg.

Så förra utamaningen på ett av mina gamla jobb, då var jag timanställd och utan barn. Levde för mitt jobb. Som längst tog jag extra pass i samband med mitt schemalagda pass vilket kunde resultera att jobba från öppning till stängning 09-06. Det var på den tiden krogarna fick vara öppna till 05.

Jag älskade mitt jobb och OMG vilken lön jag skrapade ihop utöver dricksen. Mina kollegor brukade kalla mig för –guldkalven– Det var med mig, nattpasset ville dela dricksen. Men var sak har sin tid. Har börjat inse vilka pisslöner vi har gentemot många andra och dricksen rör upp många känslor hos många. Lite som -To be, or NOT to be- that is the question.

För att få ihop en okej lön som gör en stolt så får man se till att slita som ett djur 24/7 med vetskapen att det är ingen som tackar dig när du börjar få sjukskriva dig pga knölar i handlederna, knän som knäpper och knakar och smärta i fötterna innan man ens har hunnit fylla 25. Men nog om den ångestbollen.

Jag ville bara förtydliga i hur jag utan problem kunde få ihop mina 30 000 steg. Dom kom ju inte gratis direkt.

Nu däremot krävs det en ordentlig promenad för att nå mina mål. Men skam den som ger sig ?

Vad framtiden har att erbjuda

Med min långa mammaledighet har jag börjat inse. Jag kan omöjligt gå tillbaka till restaurangbranschen samtidigt som jag vill ha ett lyckligt och närvarande familjeliv.

Ingen kommer lösa det här åt mig. Jag måste själv bestämma över vad jag vill med mitt liv. Vad framgång är för mig? för att citera Alexander Pärleros. Om jag gör som alla andra, får jag resultat precis som alla andra. Han har så rätt i så mycket. Han förespråkar att våga. Att våga gå sin egna väg och skita i alla som säger ”att det där är minsann omöjligt!” Omöjligt för Dig ja, men inte helt säkert att det är omöjligt för Mig.

Jag vill verkligen rekommendera alla att läsa hans bok Framgångsboken. Många -Ahaa-upplevelser.

Jag köpte den i ljudbok. Perfekt för mina barnvagnspromenader. Förutom den så fick jag två andra böcker som kommer läsas i sommar.

Omgiven av Idioter och Potträning på 3 dagar.

Tre helt olika böcker men vad jag förväntar mig av dom alla är många -Ahaa-upplevelser på sina egna områden.

Omgiven av idioter har jag hört ska vara sjukt bra och ge en mer förståelse för alla olika beteenden och personligheter man utsätts för. Det sägs att när man läst denna och förstå kommer man minska mängden idioter i sin omgivning radikalt.

En tanke jag tycker jag känns uppfriskande!

Potträning på 3 dagar har jag inte läst om. Jag kanske inte alls gillar metoden dom förespråkar. Men jag läste ett kapitel som var så självklart att jag ville bara läsa resten.

Målet är att göra Annabelle blöjfri i sommar så jag hoppas verkligen att dom har massa bra och smarta tips!

Hoppas ni får en härlig fredag!

KRAM!!

Skapa en blogg på Vimedbarn.se du också, klicka här! Och du har väl inte missat topplistorna, klicka här!
Kommentarer

Lämna ett svar

Läs mer om hur vi behandlar personuppgifter i vår integritetspolicy.
 1. - E

  Visst är det spännande att hitta böcker som en finner intressanta eller lockande? 🙂 En lär sig så mycket genom dem.
  Jag gillar att du tar upp det där med löner också, för i många (särskilt kvinnodominerade) yrken så är lönen jättedålig. I vården så springer vårdbiträdena runt som yra hönor överallt och blir sönderslitna innan de blir 25 år. Baserat på vad du skriver så låter inte heller servitris som ett särskilt välavlönat yrke ”/ Som timanställd kan det nog vara ännu svårare att få ihop en bra lön…

 2. maxarna

  Ja som servitris kommer man lätt upp i steg.. Men det har sitt pris som du säger.. Dock håller jag inte riktigt med att det är en myt att barn själva säger till när de är redo att släppa blöjan.. Exakt så var det för vår dotter. När hon var 2,5 år vägrade hon ta på sig blöjan när hon skulle sova. Hon var torr på natten så vi lyssnade på henne och det var första steget på att vara utan blöja natt som dag. Hon berättade att hon var redo men vi var långt ifrån redo.. Jag hade tänkt till sommaren men hon ville innan..

  1. annahauffman

   Jag skulle inte säga att det är en myt. Boken gör det. Jag menar på att dom har en poäng i vad dom skriver, men sen att så är fallet varje ggn skulle inte jag hålla med om heller. Jag tror på att man kanske kan få en insikt av enkelhet och förståelse och sen får man läsa lite mellan raderna i hur sitt egna barn är och fungerar. Men vilken dröm att hon sa till! Det gjorde min tjej en helg i feb. Så när föris började igen sa jag till dom. Sen dess har hon vägrat att gå på pottan. Jag fattar ingenting.

stats