Idag tipsar jag om en rätt som med enkla medel går att servera pureéad till den allra minsta likväl som till dig själv.
nnnnnn
Kokt torsk med kokt potatis/mos och Sandefjordsås
nnnnnn
(En barnportion)
nnnnnn
En portion Torsk eller Kolja
nnnnnn
En potatis
nnnnnn
Purjolök
nnnnnn
2msk Créme fraiche
nnnnnn
1dl Grädde
nnnnnn
100g Smör
nnnnnn
Limejuice
nnnn
Gröna ärter
nnnnnn
1/2 dl valfri buljong (enklast är att ta av någon färdig som ändå finns hemma)
nnnnnn
Börja med att koka potatisen. Ju mindre bitar du skär den i ju snabbare går det.
nnnnnn
Sätt såsen. Värm upp grädden och créme fraichen, tillsätt sedan smöret. Låt dom smälta ihop. Det får inte koka! Smaka av såsen med buljongen och en skvätt limejuice. Jag personligen valde att reda såsen.
nnnn
Värm ärterna.
nnnnnn
Hur man kokar fisken. I vanliga fall brukar jag göra ett vattenbad och koka den. Men idag testade jag att tillaga den i mikron. (eftersom att jag fick det som tips av en vän som också lagar mycket mat)
nnnnnn
Jag gjorde såhär: tog en vanlig tallrik, kryddade med lite vitpeppar, skivade på purjolök och sen förslöt jag plast runt om. Full effekt på 1,5 minut och fisken var perfekt!
nnnnnn
Kommer absolut att laga fisk i mikro igen!
Denna rätten kan du välja att servera till den minsta om: du gör ett potatismos och mosar fisken. Du har sedan tidigare kanske redan gjort en ärtpuré?
Efter hand som barnen växer kan man servera gaffel mosad potatis, vanliga ärter och vanlig mosad/delad fisk.
En väldigt snäll rätt att jobba med som är utsökt för hela familjen!
Senaste kommentarer