Anna Hauffman

Veckans barnmats tips

Pasta Carbonara

Som jag nämnde förra veckan så gjorde min sambo lite blandade storkok att ha portionerat i frysen. Bland annat en super enkel och supergod carbonara som fick högsta poäng

Han jobbar inte med recept, det är en fråga om känsla. Lagom helt enkelt.

nnnnnnnnnn

Gullök

nnnnnnnnnn

Vitlök

nnnnnnnnnn

Sidfläsk

nnnnnnnnnn

Grädde

nnnnnnnnnn

Redning

nnnnnnnnnn

Svartpeppar

nnnnnnnnnn

Hacka sidfläsket i passande bitar. Fräs lök och vitlöken i smör. Tillsätt fläsket. Häll på rikligt med grädde. Låt koka ihop en liten stund. Red av med mjöl eller maizena till passande tjocklek. Låt redningen koka in. Smaksätt tillslut med lite svartpeppar. 

(Tips till minstingen. Gör lökfräset med sidfläsket. Mixa i stavmixer och sen tillsätt grädde enligt recept)

nnnnnnnnnn

Servera med valfri pasta. Till dom minsta som lär sig äta är tunn trådpasta tex Capellini att föredra. Den var klockren när vår lilla började äta. Annars nu till en 1,3 åring som äter det mesta så är det en smaksak. 

nnnnnnnn

nnnnnnnn

Smaklig måltid, mini! 

nnnnnnnn

❤️

Skapa en blogg på Vimedbarn.se du också, klicka här! Och du har väl inte missat topplistorna, klicka här!
Kommentarer

Lämna ett svar

Läs mer om hur vi behandlar personuppgifter i vår integritetspolicy.
stats