Header Image

Anna Hauffman

Fästmö, mellansyster, mamma till Annabelle-16 och William -17 Träffade mannen i mitt liv redan som 15 då han bar uniform i värnplikten. Vi har inte spenderat riktigt alla dessa år ihop utan åkt en riktig nervkittlande berg-o-dal-bana. Third times a charm! Från Karlskrona flyttade jag som 20 åring, har sedan dess spenderat 11 år i Göteborg och nu fortsätter resan på östra sidan som nybliven Tyresöbo. Här får ni följa mig genom kombon småbarn, barnmat och lekplatshäng, kommande inredning, och kanske en och annan god dryck.

Veckans barnmat

Publicerad,

Nu är vår lilla så pass gammal att det är dags för hela familjen att äta samma mat. Till viss del iaf, så det kan komma att krävas planering. 

Jag har läst mig till att Annabelle ska helst äta samma mat som resten av familjen, men fortfarande saltsnålt. Och det är inte för att hennes kropp inte skulle klara av saltet utan för att saltsnålt är bra för hela familjen ur hälsosynpunkt. Det är fortfarande viktigt att lära henne äta enligt tallriksmodellen, så att hon inte senare kommer att rata grönsaker. Jag kommer börja ge henne bättre och mer genomtänkta mellanmål framöver. Då jag tror att hennes vikt skulle behöva det. Inte för att jag är jätteorolig för att hon är liten och smäck, utan för att jag vill ge hennes kropp möjlighet att ta till sig lite fetare mellanmål om det är så att det är det den behöver. Mellanmåls menyn kommer bestå av pannkakor, pizzabullar, matiga mackor, kycklingsallad i pitabröd. 

Vår söndagsmiddag!

Biff Lindström

(En vuxenrätt man enkelt kan mosa till och göra mer/mindre barnvänlig)

Biffarna:

500 g Nötkött

2 st äggulor

nnnnnnnnnn

1 gullök

nnnnnnnnnn

1-2 dl Rötbetor

nnnnnnnnnnnn

1/2 dl Kapris

nnnnnnnnnnnn

Salt/peppar

nnnnnnnnnn

Börja med att mixa ihop rödbetorna med kaprisen. Finhacka löken. Blanda färs, rödbetsmixen, löken och gulorna. Späd med en skvätt rödbetsspad. Krydda med lagom mängd s.o.p.

nnnnnnnn

Forma biffarna och stek dom i smör. Helst inte genomstekta, utan lätt rosa. 

nnnnnnnn

nnnnnnnnnnnn

Brunsås:

nnnnnnnnnnnn

2 msk smör

nnnnnnnnnnnn

4 tsk maizena

nnnnnnnnnnnn

2 dl kokspad (köttfond från eget kok om helt saltfritt)

nnnnnnnnnnnn

2 dl mjölk

nnnnnnnnnnnn

Smält smöret e en kastrull. Tillsätt maizena under omrörning lite i taget. Späd sedan ut med kall kokspad och mjölken. Sjud på svag värme i fem minuter. 

nnnnnnnn

nnnnnnnn

Servera med kokt potatis och Haricots verts (alt. gröna ärtor) 

Tänk på att rekommendationen med rödbetor är inte under 1år pga ämnet nitrit/nitrat i den ingår även tex ruccola och bladspenat.

nnnnnn


nnnnnn

Hoppas det faller er i smaken, och som vanligt är mina recept lite ge och ta. Inga mått är huggna i sten! 

nnnnnn

nnnnnn

❤️

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *