Anna Hauffman

”Det är perfekt att göra fel”

Jag läste en artikel från Lisa “Knivlisa” Eriksson. Hon satte verkligen ord till alla mina klumpar i magen om både nuet och framtiden. Sådant som man får höra konstant. “Vad ska du göra sen?” eller “Går inte er lilla på dagis?” och efter ett hårt arbetspass eller liknande “Gå hem och vila ordentligt nu..” först och främst blir det inget vila när jag kommer hem förrän Lillan sover. Oavsett! Så att vara gravid och ha en 1-åring. Tough luck! Hade varit kul om omgivningen kunde förstå att vila är näst intill omöjligt när man jobbar, är mamma och gravid samtidigt. Inte så konstigt om man tappar det, eller råkar vara lite extra känslig just då. Men nu kom jag ifrån ämnet.

För att återgå i vad Knivlisa skrev som fångade mig: 

Du ska laga mat och städa när du kommer från jobbet. Men du ska VARA med dina barn när ni kommer hem (perfekt fail redan där)

Min favorit(ett ämne jag varit inne på förut):

Du ska ha koll på allt som är farligt för barnen och skydda dem från det. Men du får absolut inte vara hönsig, då hindrar du deras utveckling. 

Du ska ha egentid så att du tankar energi så att du kan vara en bra mamma. Men du ska inte vara utan barnen, varför skaffade du barn om du inte vill vara med dem?

Du ska inte sätta barn i förskola för tidigt. Men du ska fortsätta din karriär, för det ska gudarna veta att det gör ingen annan åt dig.

Och pensionen. TÄNK PÅ DEN! Du måste jobba heltid människa.

Och såvidare. Det går ju att vara perfekt om man har en tidsmaskin. Och det har man inte. 

Alltså ALLA mammor måste väl få kunna känna sig perfekta precis som dom är, MED allt det där som gör att man är en helt vanlig människa, som ju alla är.


För att läsa hela inlägget så är den här:

Jag tycker det är viktiga ämnen att uppmärksamma. För man får ofta höra eller läsa båda sidor. Det bildar en inre stress. Om vi tillsammans hjälps åt att minska denna stressen, på att vara “perfekt” eller snarare tankarna om vad “perfekt” är. 

Denna lilla tankeställare är mitt bidrag för stunden. Det kanske kan rädda någon från att inte gå in i väggen. 

Önskar er en härlig torsdag!

❤️

Skapa en blogg på Vimedbarn.se du också, klicka här! Och du har väl inte missat topplistorna, klicka här!
Kommentarer

Lämna ett svar

Läs mer om hur vi behandlar personuppgifter i vår integritetspolicy.
stats