Header Image

Anna Hauffman

Fästmö, mellansyster, mamma till Annabelle-16 och William -17 Träffade mannen i mitt liv redan som 15 då han bar uniform i värnplikten. Vi har inte spenderat riktigt alla dessa år ihop utan åkt en riktig nervkittlande berg-o-dal-bana. Third times a charm! Från Karlskrona flyttade jag som 20 åring, har sedan dess spenderat 11 år i Göteborg och nu fortsätter resan på östra sidan som nybliven Tyresöbo. Här får ni följa mig genom kombon småbarn, barnmat och lekplatshäng, kommande inredning, och kanske en och annan god dryck.

Barnmatstipset denna vecka

Publicerad,

Mitt favoritrecept på 

Pizza bullar

nnnnnnnnnn

Ett perfekt mellanmål som min lilla skrutta bokstavligt talat har älskat i veckan som gått. 

nnnnnnnnnn

Första dagen hon fick pizza bullar till f.m. mellis så ville hon varken ha lunch eller middag. Nattvällingen och en pizzabulle på kvällen slank ner som ingenting. Busungen! 

Älskar att man kan fråga henne och samtidigt visa “-Vill du ha..” antingen skakar hon på huvudet eller sträcker fram handen. Fantastiskt att man du kan börja kommunicera med varandra ?

Du behöver:

5 dl lättmjölk

50 g jäst

100 g smör

1 tsk salt (om man vill)

2-3 ägg

12-13 dl mjöl

3 pkt bacon (alternativ hackad kyckling, valfri färs eller dylikt)

nnnn

Ketchup

nnnn

Riven ost

Oregano

nnnn

Sätt ugnen på 225 grader. 

Värm mjölken till 37grader, tillsätt smör, jäst och sedan 1 st uppvispat ägg. 

nnnnnn

Fortsätt sedan med mjöl och salt tills degen börjar släppa från bunkens kanter. Låt jäsa i 30 minuter. 

nnnn

Undertiden stek bacon och låt fettet rinna av lite på papper eller en handduk, riv osten och vispa ihop två ägg för pensling av bullarna. Hacka sist upp baconet i små bitar.

nnnn

Dela degen i två delar. Börja kavla ut, bred sedan den utkavlade degen med ketchup, strö över bacon, sedan osten i den mängd man själv önskar. Rulla sedan ihop till en stor rulle. Dela i valfria storlekar. Lägg i bullform (funkar utan om man råkat missa det) Pensla och krydda sedan toppen med oreganon.

nnnn

Låt jäsa i 10-15 minuter till, sedan in i ugnen på 225 grader i 10 minuter. Låt bullarna svalna på galler.

Lycka till! 

❤️

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *