Idag var också ett byte vid 16. Jag slutade jobbet medans A börjar sitt. Han hade planerat mat åt både mig och Annabelle. Till mig en klassiker med mos, köttbullar, gräddsås och riktiga rårörda lingon. Mums!
Och till Annabelle blev det Korv stroganoff. Stroganoffen hade han gjort sedan innan som vi har portionerade i frysen (hade bara tagit fram för att tina) så jag behövde bara koka ris och skära upp lite paprika. Stroganoff är en perfekt rätt att göra lite extra av och bunkra upp.
nnnn
Annabelle är riktigt förtjust i allt som “krispar” i stil med gurka, paprika, majs, jordgubbar. Vi har kommit till en fas där konsistens är bra.
nnnnnnnnnn
Om man serverar en burkmat t.ex är det bra att ha något mer vid sidan av som hon kan plocka med, för stimulans. Annars reser hon på sig och vill inte alls vara med och äta.
nnnnnnnnnnnn
nnnnnnnnnnnn
Korv Stroganoff
nnnnnnnnnnnnnnnnnnnn
500 g falukorv
1 gul lök
Smör
nnnnnnnnnn
1 burk krossade tomater
Tomatpuré
En skvätt grädde
1 dl saltfri buljong
nnnnnnnnnnnn
+
nnnnnnnnnn
Ris
nnnnnnnnnnnn
Börja med att skära korven i passande bitar. Finhacka lök. Fräs korv och lök med smöret. Tillsätt resterande tomatpurén, tomatkrossen, buljongen avsluta med grädden. Låt koka på svag värme i 15 minuter eller tills grädden tjockat till sig lite. Smaksätt med lite svartpeppar.
nnnnnnnnnn
nnnnnnnnnn
Smaklig spis!
nnnnnnnnnn
nnnnnnnnnn
❤️
Senaste kommentarer