Anna Hauffman

The D day – Snitt eller vaginalt?!

Mådde illa och hade ångest hela morgonen. Gråtit hela f.m inombords. Såå otroligt utmattande. Hade i huvudet gått igenom alla tusen saker jag ville säga till barnmorskan, men med tanke på att jag redan haft hundra diskussioner med mig själv så blev jag orolig att jag inte skulle ha så mycket mer att säga. 

Behövde lite pepp så slängde på en Spotifylista med dansbandsdängor.

nnnnnn

Funkar varje gång! 

nnnnnn

❤️❤️❤️

nnnnnn

Väl på plats.

nnnnnn

Sitter i väntrummet och laddar. Nyfiken och orolig, klump i magen och full med ångest. 

nnnnnn

Anna. Ropar en BM upp. Handsvetten kom som ett brev på posten. Knäsvag. Kändes som att jag skulle kräkas och ramla ihop, allt på en gång. 

nnnnnn

Så fort hon stängde dörren bakom oss så kom tårarna. Hon hann knappt säga halv sju. Fick ett paket servetter, och förklarat att det är mer än vanligt. 

nnnnnn

Hon var snäll, genuin och förstående. En fantastisk BM! Jag fick börja med att berätta om förra förlossningen, om Annabelle, sömnen och sen flöt det bara på. Jag förklarade i detalj att det är själva utdrivningsskedet jag inte hade fixat igen, inte just nu. Det är för nära inpå. Jag minns varje gång jag är på toa, hur det kändes. Att bli påmind nästan varje dag gör det inte enklare. Att samtidigt som man har denhär oron få höra från sin närmaste att kvinnor har fött barn i tusentals år, gör det heller inte enklare. Att mina närmaste enbart har haft lustgas och kan med enkelhet föda fler ungar, gör inte pressen mindre. Att höra allt sånt, får mig bara att må sämre. Att få mer ångest. Det ger en känsla av att det är jag som är svag och klen.

nnnnnn

Under min förra graviditet sökte jag all information jag kunde komma över om alla olika bedövningssätt. Vill minnas att jag även läste lite om bäckenbottensbedövning. Men vill också minnas att jag fick till svar att den är ingen bedövning man direkt använder då den dämpar krystkänslan. Så istället bestämde vi oss för EDA och lustgas. 

nnnnnn

Nu som omföderska däremot, då är det annorlunda. Då får man helt plötsligt sånna bedövningar. 

nnnnnn

Så mitt nya alternativa val av förlossningssätt blir både lustgas, EDA/spinal och bäckenbottensbedövning. 

nnnnnn

Vi kom fram till att jag skulle gå hem och fundera över hur jag känner inför en sådan bedövning istället för att vilja ha ett snitt.Så ikväll ska jag plugga lite extra om detta. Låta det smälta in. Vänja tanken. Jag tror att det här blir super bra! 

nnnnnn

nnnnnn

Jag kan verkligen rekommendera alla som tvivlar på några sätt och vis, att prata med dom på Auroraklinikerna. Klumpen med ångest och oro försvann direkt. Av hennes lugn och förståelse. Har fortfarande en liten  klump, men inte av ångest iaf. Om jag är lugn och bearbetar vår förlossningsplan under en godnattssömn så är den nog borta imorgon! 

nnnnnn

❤️

Skapa en blogg på Vimedbarn.se du också, klicka här! Och du har väl inte missat topplistorna, klicka här!
Kommentarer

Lämna ett svar

Läs mer om hur vi behandlar personuppgifter i vår integritetspolicy.
stats